Als je kijkt naar de bekende analyse van ranking factoren, uitgevoerd door Semrush, dan kun je zien dat de 4 belangrijkste factoren gerelateerd zijn aan webverkeer en gebruikerservaring (Directe bezoeken, tijd doorgebracht op het web, pagina’s per sessie en het percentage aantal bezoeken). rebound).

Goede contentstrategie

Het creëren van een goede contentstrategie, op de plek waar je je externe links gaat plaatsen, kan deze andere 4 factoren direct beïnvloeden. Daarom kan het ontwerpen van een intelligente linkbuilding-strategie ervoor zorgen dat je voldoet aan de belangrijkste factoren die nodig zijn om te stijgen in de ranking.

Je weet waarschijnlijk al dat ze in de oorsprong van het algoritme dat Google gebruikte om webpagina’s te rangschikken, de factor links moesten toevoegen om de populariteit van de inhoud te bepalen, onder andere gebruikers in de web gemeenschap. Het is twijfelachtig of dit op korte termijn kan veranderen, aangezien de meeste statistieken waarop Google zijn algoritme baseert gemakkelijk te manipuleren zijn.

Links gemakkelijk te controleren

Ondanks het feit dat veel links kunnen worden gebouwd met verschillende technieken, zoals automatisering robots, blijven links een van de moeilijkste factoren om te manipuleren en tegelijkertijd heel gemakkelijk voor Google om te controleren. 

Bijvoorbeeld: als een krantenartikel naar je linkt, wordt dit meestal bepaald door journalistieke criteria en is dit moeilijk te manipuleren. Er zou veel moeten veranderen zodat de links niet langer deel uitmaken van de “kern” van het Google-algoritme. Dus, lang leve de links. Met de komst van Penguin is de manier van linkbuilding flink veranderd en hoewel het destijds een revolutie was, zijn er voor de komende tijd weinig veranderingen in zicht.

Er is echter een speciale vermelding voor van merk links. Het lijkt erop dat Google rekening begint te houden met merk vermeldingen, zonder dat deze vermelding hoeft te leiden tot een link naar de website. Het kan zeker goed werken bij erkende merken of met een bepaald aantal vermeldingen.

Positioneringsstrategie complex

Net zoals de infographics heel goed werkten, zo werkt videomarketing en de positionering van video’s op YouTube ook zeer goed. Het is ongelooflijk hoeveel mensen een video plaatsen die goed gepositioneerd is op YouTube op hun websites. Je kunt deze informatie eenvoudig terugvinden in YouTube Analytics en om een ​​link vragen.

Naarmate Google zijn algoritmen perfectioneert, wordt de positioneringsstrategie complexer, dit is het geval en dat zal altijd zo blijven.

John Mueller en Gary Illyes van Google hebben bevestigd dat de positioneringsfactoren voor elke zoekopdracht verschillen en dat zelfs de links in veel gevallen geen deel uitmaken van de vergelijking die op de eerste posities staat (voornamelijk long tail-toetsen).

Gebruikerservaring

De constante positieveranderingen zijn ook afhankelijk van de reactie van de gebruiker. In ieder geval blijven de links zwaar wegen in de rangschikkingsformule, want dat is uiteindelijk wat internet is: het koppelen van hypertext documenten via links. En hoe meer (kwaliteits)links, hoe belangrijker jouw website is.