Wil je het maximale halen uit een boodschap doormiddel van een infographic? Dan is deze blog wat voor jouw geschreven! In deze blogs leggen we aan de hand van een aantal tips uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.  

Tip 1: ga niet zelf aan de slag 

Wil je het maximale halen uit een infographic? Dan kun je het beste een professioneel bedrijf een infographic laten maken. Zij kunnen de informatie die je wil delen moeiteloos omzetten in een aantrekkelijke visuele presentatie.  

Tip 2: maak de boodschap concreet 

Het komt vaak voor dat bedrijven een heleboel informatie willen laten overbrengen aan de doelgroep. De ervaring leert dat dit niet goed blijft hangen bij de doelgroep omdat de kern mist. Maak daarom je boodschap zo concreet mogelijk. Een combinatie van een concrete boodschap in een visueel aantrekkelijke infographic zorgt ervoor dat de boodschap blijft hangen.  

Tip 3: denk na over de weergave 

Mocht je op het punt komen dat je een professioneel bureau inschakelt om een infographic te laten maken is het verstandig om na te denken over hoe je de boodschap wil weergeven. Wil je bijvoorbeeld doormiddel van bewegende elementen je boodschap overbrengen? Dan kunnen de kosten voor een infographic aardig oplopen. Dan zou je ook kunnen overwegen om een animatie video laten maken 

Tip 4: houd rekening met de tijd 

Wil je op korte termijn een infographic laten maken? Dan kan dat vrij lastig worden. Doorgaans begint het proces met een brainstorm waaruit een informatie framework ontstaat. Vervolgens wordt een styleframe voor de boodschap ontwikkeld en vervolgens wordt het design gemaakt. Voor de eerste versie van jouw design klaar is ben je zomaar een aantal werkdagen, zo niet weken verder. 

Tip 5: besluit gemaakt? Aan de slag 

Alvorens een bureau aan de slag kan gaan heeft het alle nodige informatie nodig. Zorg er daarom voor dat alle informatie in overzichtelijke documenten staat die je zo kunt aanleveren. Dit zal het proces versnellen.